FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOO: Ipak ima nade za softball

NEW YORK, 10. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni olimpijski odbor(MOO) još jednom će razmotriti svoju odluku o izbacivanju softballakao olimpijskoga sporta za OI u Londonu 2012, kazao je predsjednikMOO-a Jacques Rogge u New Yorku.
NEW YORK, 10. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) još jednom će razmotriti svoju odluku o izbacivanju softballa kao olimpijskoga sporta za OI u Londonu 2012, kazao je predsjednik MOO-a Jacques Rogge u New Yorku.

"Želimo još jednom provjeriti status baseballa na traženje brojnih članica, ali to po statutu MOO-a ne može učiniti Izvršni odbor", kazao je Rogge.

MOO je na kongresu 8. srpnja pojedinačnim glasovanjem izbacio baseball i softball sa olimpijskog programa, no u glasovanju je softballu nedostajao smao jedan glas za ostanak.

Akciju za ponovni ulazak softballa u olimpijsku obitelj pokrenuo je predsjendik Olimpijskoga odbora SAD-a Peter Ueberroth, koji je kazao kako je prilikom glasovanja bilo podosta "konfuzije i neobaviještnosti među članovcima MOO-a".

Ne možemo dopustiti da olimpijski san brojnih djevojčica i žena ovisi o samo jednom glasu, koji je odlučio da softball više nije dio Olimpijskih igara, kazao je Ueberroth.

Softball je inačica baseballa koji igraju žene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙