FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netočne dojave o mogućim mjestima masovnih grobnica kod Vukovara

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - U organizaciji Uprave za zatočene inestale Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijskesolidarnosti danas je dovršena terenska provjera informacija o mogućimmjestima masovnih grobnica na Ovčari kod Vukovara, a pokusnim iskapanjima koja su uslijedila nakon opsežnih priprema (terenskoizviđanje, radarsko ispitivanje, sondiranje) na ispitanim lokacijamanisu pronađeni posmrtni ostaci, priopćeno je iz Ministarstva.
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - U organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je dovršena terenska provjera informacija o mogućim mjestima masovnih grobnica na Ovčari kod Vukovara, a pokusnim iskapanjima koja su uslijedila nakon opsežnih priprema (terensko izviđanje, radarsko ispitivanje, sondiranje) na ispitanim lokacijama nisu pronađeni posmrtni ostaci, priopćeno je iz Ministarstva.

Informaciju o mogućim mjestima masovnih grobnica na Ovčari Uprava za zatočene i nestale dobila je od Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, kojemu su pak dojave o navedenim lokacijama upućene putem anonimnih pisama i telefonom.

Na žalost te dojave pokazale su se netočnima, ističe se u priopćenju.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nastavlja intenzivnu potragu za mogućim mjestima masovnih grobnica na Ovčari i drugim područjima jer Republika Hrvatska još uvijek traga za 1149 nestalih i nasilno odvedenih branitelja i civila, od kojih gotovo 50 posto čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙