FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordni turistički rezultati na šibenskom području

ŠIBENIK, 7. rujna 2005. (Hina) - Prema podacima Županijske turističkezajednice, u turističkim središtima Šibensko-kninske županije u osamovogodišnjih mjeseci ostvareno je 2.967.326 noćenja, što je 19 postoviše nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.
ŠIBENIK, 7. rujna 2005. (Hina) - Prema podacima Županijske turističke zajednice, u turističkim središtima Šibensko-kninske županije u osam ovogodišnjih mjeseci ostvareno je 2.967.326 noćenja, što je 19 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Kako je Hini izjavio Šime Vlašić, direktor Ureda Turističke zajednice, već 2. rujna ta je brojka prošla 3 milijuna, pa bi ovogodišnja sezona mogla biti bolja od rekordne 1987. godine, kada je na šibenskom području zabilježeno 3,3 milijuna turističkih noćenja.

Posebno dobar turistički promet bilježi sam grad Šibenik, gdje je od siječnja do kraja kolovoza ostvareno 656.650 noćenja, a povećanje iznosi čak 52 posto. Po Vlašićevim riječima, to je rezultat prije svega dobrog poslovanja hotelskog naselja "Solaris", te poduzeća "Otok mladosti" na otoku Obonjanu.

U kolovozu su domaći i strani gosti na području Županije ostvarili 1.264.800 noćenja ili 15 posto više, a u Šibeniku 225.870 ili 46 posto više nego u istom mjesecu 2004.

Povećanje prometa bilježe sva mjesta na području Šibensko-kninske županije, a porast broja noćenja u odnosu na prošlogodišnje rezultate očekuje se i u rujnu i listopadu.

Ovogodišnji rezultati ujedno su na šibenskom turističkom području i prvi pozitivnu učinci puštanja u promet autoceste Split - Zagreb, kazao je Vlašić.

Među inozemnim posjetiteljima, na šibenskom je području ove godine najviše gostiju iz Italije, Njemačke i Austrije, a slijede Česi, Slovenci, Poljaci i Francuzi.

Promet domaćih gostiju bio je u prvih osam mjeseci oko 5 posto manji nego lani, ali u je u kolovozu zabilježen porast od 2 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙