FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srednjeeuropska inicijativa za projekt razvoja i zaštite robnih žigova

BRATISLAVA, 7. rujna 2005. (Hina/TASR) - Zemlje Srednjeeuropskeinicijative (CEI) planiraju projekt zaštite i razvoja lokalnih iregionalnih robnih žigova (trademark), najavio je predsjednik Slovačketrgovinske komore Peter Mihok.
BRATISLAVA, 7. rujna 2005. (Hina/TASR) - Zemlje Srednjeeuropske inicijative (CEI) planiraju projekt zaštite i razvoja lokalnih i regionalnih robnih žigova (trademark), najavio je predsjednik Slovačke trgovinske komore Peter Mihok.

Očekuje se da će se s tim projektom krenuti u jesen, a Ekonomski forum će biti održan u studenome u Bratislavi.

"Fokusirat ćemo se na definiranje malih robnih žigova i kako da ih zaštitimo, podržimo te razvijemo u nastojanju da prodru na europsko tržište", izjavio je Mihok nakon sastanka s predstavnicima slovenske, albanske i talijanske komore. Početna faza projekta obuhvatit će male marke lokalnih vina, iza toga slijedit će prehrambeni proizvodi, kao i ručni rad i tekstilni proizvodi.

CEI je udruženje trgovinskih komora zemalja središnje Europe, a trenutno njome predsjedava Slovačka.

Po Mihokovim riječima, aktivnosti CEI-ja važne su dok se ne stvori tzv. velika ili jedinstvena Europa. "Ne bismo smjeli biti indiferentni unatoč tome što smo već ispunili naš cilj i priključili se EU", dodao je.

Mihok misli da bi Slovačka trebala ponuditi pomoć ostalim zemljama središnje Europe koje pokušavaju ući u EU, na isti način kako su Italija i Austrija podržale Slovačku u njezinom procesu pristupanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙