FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biciklizam - Armstrong razmišlja o Touru 2006

AUSTIN, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Premda je nakon sedmog trijumfana Tour de Franceu obznanio prekid karijere, jedan od najboljihbiciklista svih vremena Amerikanac Lance Armstrong razmišlja o jošjednom nastupu na najprestižnijoj utrci na svijetu.
AUSTIN, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Premda je nakon sedmog trijumfa na Tour de Franceu obznanio prekid karijere, jedan od najboljih biciklista svih vremena Amerikanac Lance Armstrong razmišlja o još jednom nastupu na najprestižnijoj utrci na svijetu.

"Još uvijek sam u dobroj formi i sve češće razmišljam o još jednom nastupu. Posljednji napisi u pojedinim novinama su me jako razljutili i moj nastup bio bi najbolja potvrda da su oni u krivu," kazao je Armstrong, kojeg je prije nekoliko tjedana francuski sportski dnevnik, "L'Equipe", optužio da je bio dopingiran na Tour de Franceu 1999. godine, kada je osvojio svoj prvi od sedam uzastopnih naslova pobjednika na Touru.

"Dosadno mi je bez trening i nastupa i zbog toga vježbam kao i kada sam bio u najboljoj formi," dodao je Amerikanac, čije izjave je potvrdio i direktor ekipe, Discovery Channel Johan Bruyneel. "Lance me nedavno nazvao i kratko je kazao - vraćam se. Zbog toga ne isključujem mogućnost da se Lance iduće godin vrati na Tour."

"L'Equipe" je u tekstu pod naslovom "Armstrongova laž" tvrdio da su u zamrznutim uzorcima Amerikančeva urina, koji su nedavno ponovno testirani, pronađeni tragovi tzv. krvnog dopinga, eritropoietina (EPO). Francuski dnevnik je istaknuo da posjeduje službene dokumente iz državnog laboratorija Chatenay-Malabry, te da je Armstrongov uzorak urina ponovno testiran pomoću sve tri poznate metode otkrivanja EPO-a i da je svaki puta rezultat bio pozitivan. Međutim, prije šest godina EPO se nije nalazio na listi zabranjenih supstanci UCI-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙