FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen pod sumnjom da je teško ozlijedio opatijskog zlatara

RIJEKA, 6. rujna 2005.(Hina) - Pod sumnjom da je teško ozlijedioopatijskog zlatara Marka Sokolija u razbojstvu počinjenu u Sokolijevojzlatarnici u Opatiji u svibnju ove godine jutros je u Splitu uhićen51-godišnji hrvatski državljanin, izviješćeno je danas na izvanrednojkonferenciji za novinstvo u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi uRijeci.
RIJEKA, 6. rujna 2005.(Hina) - Pod sumnjom da je teško ozlijedio opatijskog zlatara Marka Sokolija u razbojstvu počinjenu u Sokolijevoj zlatarnici u Opatiji u svibnju ove godine jutros je u Splitu uhićen 51-godišnji hrvatski državljanin, izviješćeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinstvo u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi u Rijeci.

Osumnjičenik s prebivalištem u Splitu već je zapisan u policijske dosjee zbog imovinskih prekršaja.

Načelnik Sektora kriminalističke policije PU-a Vitomir Bijelić kazao je da je Splićanin izdvojen kao osumnjičenik na temelju vještačenja uzoraka s očevida u zlatarnici u Centru za kriminalistička vještačenja u Zagrebu te osumnjičenikove odjeće pronađene u njegovu stanu.

Suradnjom primorsko-goranske policije s ostalim policijskim upravama u sustavu MUP-a nakon očevidnih postupaka sužen je krug mogućih počinitelja, a jedan od njih je bio i navedeni Splićanin, koji je kriminalističkim vještačenjem uzoraka i odjeće izdvojen kao počinitelj, rekao je Bijelić.

U razbojstvu u zlatarnici u Opatiji 21. svibnja Mark Sokoli je udaren više puta pištoljem "magnumom" 357 u glavu i lice te je od posljedica ozljeda pao u komu, podsjetio je Bijelić. Dodao je da su tri komada streljiva pronađena na podu uputila da je počinitelj uza se imao taj pištolj. Iz pištolja tada nije pucano. Utvrđeno je da je iz zlatarnice ukradeno 1150 grama zlatnog nakita u protuvrijednosti oko 50.000 kuna.

Teško ozlijeđeni Sokoli liječio se u bolnici do 13. lipnja.

Kod osoba koje se dovode u vezu s osumnjičenikom na splitskom području pronađeno je oko kilogram zlatnog nakita, ali još nije utvrđeno potječe li iz Sokolijeve zlatarnice.

Osumnjičenik bi sutra trebao biti sproveden u riječki istražni centar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙