FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Veneciji film ceste o čekanju palestinskih izbjeglica

VENECIJA, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Palestinski režiser RashidMasharawi predstavio je u petak venecijanskoj publici "Čekanje", melankolično-poetični, na trenutke ironičan film ceste snimljen popalestinskim izbjegličkim logorima.
VENECIJA, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Palestinski režiser Rashid Masharawi predstavio je u petak venecijanskoj publici "Čekanje", melankolično-poetični, na trenutke ironičan film ceste snimljen po palestinskim izbjegličkim logorima.

Prije odlaska s palestinskih područja u inozemstvo, režiser Ahmad, kojega tumači Mahmoud Massad, obavlaj audiciju za glumce koji bi trebali činiti trupu Nacionalnog palestinskog kazališta što se gradi sredstvima Europske unije.

U potrazi za talentima Ahmad sa snimateljem obilazi palestinske logore u Jordanu, Siriji i Libanonu tražeći od kandidata da igraju ono što je sama suština njihova življenja - čekanje.

"Mi Palestinci osjećamo da ne kontroliramo vlastitu sudbinu. Nada u rješenje katkad se pojavi a zatim nestaje i mi nastavljamo čekati. Čekanje je sastavni dio naših života" ocijenio je Masharawi.

U tom čekanju izbiju na trenutke i humoristične situacije poput one u kojoj bivša novinarka, testirajući snimanje tona, ponavlja automatski rečenice koje je bezbroj puta izricala u eter "Europska unija izrazila je nadu u skoro rješenje... Sjedinjene Dražve pozdravile su potpisivanje sporazuma... Palestinski premijer misli da se kriza može riješiti..."

Mashrawijev film, u koprodukciji s francusko-njemačkim kanalom Arte, predstavljen u Venciji u sklopu sekcije Giornate degli autori (Dani autora), natjecat će se na filmskm festivalu u Torontu (Kanada).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙