FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misterija oko nestalog australskog premijera napokon završena

CANBERRA, 2. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Australska političkamisterija završila je u petak kada su vlasti zaključile da sepremijer, koji je nestao prije gotovo 40 godina, utopio i da nijeubijen niti je napustio zemlju u kineskoj podmornici.
CANBERRA, 2. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Australska politička misterija završila je u petak kada su vlasti zaključile da se premijer, koji je nestao prije gotovo 40 godina, utopio i da nije ubijen niti je napustio zemlju u kineskoj podmornici.

Harold Holt je nestao dok je plivao u nemirnom moru na plaži za surfere u južnoj australskoj državi Victoriji 17. prosinca 1967. godine, nakon što je bio skoro dvije godine na dužnosti premijera.

Njegovo tijelo nikad nije pronađeno, što je izazvalo val glasina i često nevjerojatnih teorija o njegovoj sudbini, uključujući i onu da su ga ubili američki atentatori.

U knjizi o nestanku Holta čak se navodi da je on bio špijun i da je po njega došla kineska podmornica koja ga je odvela u Peking.

Međutim, državni mrtvozornik Victorije Graeme Johnstone službeno je priopćio u petak da se Holt utopio u nemirnom moru kod plaže Cheviot južno od Melbournea.

Ta je odluka donesena nakon dugotrajne istrage australske obavještajne službe i razmatranja dokaza i izjava svjedoka s plaže.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙