FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poker aparati će upozoravati na gubitak novca

WELLINGTON, 1. rujna 2005. (Hina/dpa) - Prema odredbama novog zakonausvojenog u četvrtak na Novom Zelandu, automati za igre na sreću ćeubuduće prekidati igrače svakih 30 minuta i obavještavati ih o tomekoliko su do tada izgubili novaca.
WELLINGTON, 1. rujna 2005. (Hina/dpa) - Prema odredbama novog zakona usvojenog u četvrtak na Novom Zelandu, automati za igre na sreću će ubuduće prekidati igrače svakih 30 minuta i obavještavati ih o tome koliko su do tada izgubili novaca.

Dio je to vladine kampanje da se umanji društvena šteta prouzročena pretjeranim kockanjem. Lampice s upozorenjima o gubitku novca svjetlit će najmanje 15 sekundi a igrači ih neće moći ugasiti, objasnio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Andrew Secker.

U barovima, klubovima i kasinima diljem Novog Zelanda registrirano je oko 22.000 tzv. poker aparata i svi će morati biti opremljeni signalnim lampicama koje će igrače obavještavati o tome koliko dugo već igraju i koliko su novaca izgubili.

Prema službenim podacima, oko četiri milijuna Novozelanđana godišnje izgubi 2,04 milijarde novozelandskih dolara (1,4 milijarde američkih dolara).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙