FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wellington: premijerkini vozači kažnjeni zbog prebrze vožnje

WELLINGTON, 19. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Dva policajca i jedan civilkoji su vozili automobile u pratnji novozelandske premijerke HelenClark kažnjeni su zbog prebrze vožnje, presudio je sud u Wellingtonu.
WELLINGTON, 19. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Dva policajca i jedan civil koji su vozili automobile u pratnji novozelandske premijerke Helen Clark kažnjeni su zbog prebrze vožnje, presudio je sud u Wellingtonu.

Svaki od trojice vozača dobio je kaznu od 765 novozelandskih dolara (oko 450 američkih dolara) jer su u srpnju 2004. vozeći vozila u pratnji premijerke dionicu od 205 kilometara prešli prosječnom brzinom od 128,5 kilometara na sat. Ograničenje brzine na otvorenoj cesti u Novom Zelandu iznosi 100 kilometara na sat. Sudac je oslobodio optužbe tri ostala vozača uključena u slučaj.

Premijerka, koja se nije pojavila na svjedočenju, ranije je izjavila kako nije svojim vozačima dala uputstva da prekrše ograničenje brzine. Branitelji su tvrdili da je vožnje bila brza ali da vozači ni u jednom trenutku nisu ugrozili nečiji život te da su tako postupili vjerujući da voze premijerku na važan državni posao.

Helen Clark je trebala doći do aerodroma u Christchurchu kako bi zrakoplovom do Wellingtona stigla na ragbi utakmicu između Novog Zelanda i Australije.

Policija je primila 17 pritužbi na vožnju kolone koja je navodno ugrozila živote putnika u jednom autobusu na cesti kad je brzina vozila u pratnji dostigla 170 kilometara na sat.

Cijeli slučaj je velika neugodnost za premijerku koju čekaju izbori, a oporba je optužuje da je u ovom skandalu natjerala vozače da oni preuzmu odgovornost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙