FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od posljedica virusa ptičje gripe umrla Vijetnamka

HANOJ , 1. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Od posljedica smrtonosnogvirusa ptičje gripe umrla je jedna Vijetnamka, što broj umrlih od tebolesti u Aziji do sada povećava na 63, izjavio je za list Tuoi Trezamjenik ministra zdravstva Trinh Quan Huan.
HANOJ , 1. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Od posljedica smrtonosnog virusa ptičje gripe umrla je jedna Vijetnamka, što broj umrlih od te bolesti u Aziji do sada povećava na 63, izjavio je za list Tuoi Tre zamjenik ministra zdravstva Trinh Quan Huan.

Vijetnamka je umrla u nedjelju od akutne upale pluća, a patološki nalaz u njezinu je organizmu pokazao prisutnost elementa H5 sadržanog u virusu ptičje gripe H5N1. Žrtva je iz područja Soc Son, u predgrađu Hanoja, no vlada tijekom kolovoza nije zabilježila nijedan slučaj gripe, rekao je Huan.

Vijest o smrti Vijetnamke objavljena je gotovo istodobno kada su dužnosnici ministarstva poljoprivrede i ministarstva zdravstva izvijestili kako privode kraju pojedinosti plana o borbi protiv pandemije ptičje gripe, od čega strahuju zdravstveni radnici diljem svijeta, s obzirom na to da bi virus H5N1 mogao mutirati.

Tajlandski su dužnosnici u četvrtak izvijestili kako prate tijek događaja u dvije pokrajine, Kamphaengphet i Ayuthayi, nakon što se pokazalo da su testovi obavljeni na uzorcima peradi u posljednjih nekoliko mjeseci pozitivni na virus H5N1.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙