FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 1. rujna

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za četvrtak, 1. rujna.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 1. rujna.

NEWPORT, Wales - Ministri vanjskih poslova Europske unije održat će u četvrtak i petak u golf centru u Newportu neformalni sastanak. Riječ je o najznačajnijem političkom skupu EU-a u rujnu na kojem će jedna od glavnih tema biti proširenje. Na radnom ručku drugog dana susreta šefovi diplomacija EU razgovarat će i s ministrima vanjskih poslova zemalja kandidata, Hrvatske i Turske, Kolindom Grabar-Kitarović i Abdullahom Gulom.

BERN - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte sudjeluje u Bernu na Konferenciji o civilnoj izgradnji mira i ljudskim pravima u jugoistočnoj Europi. Na marginama skupa Del Ponte će održati konferenciju za tisak na kojoj će biti riječi i o hrvatskoj suradnji s Haškim sudom (ICTY).

GDANJSK - Premijer Ivo Sanader trebao bi u Gdanjsku sudjelovati na sastanku Europske pučke stranke, najjače frakcije u Europskom parlamentu, koji se održava na marginama proslave 25. obljetnice utemeljenja poljskog sindikata Solidarnost.

GDANJSK - Proslava 25. godišnjice utemeljenja Solidarnosti. Skupu će, uz predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa, bivšeg češkog predsjednika Vaclava Havela, švedskog premijera Gorana Perssona i njemačkog predsjednika Horsta Koehlera, nazočiti i hrvatski premijer Ivo Sanader i ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović.

WASHINGTON - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, sastaje se u četvrtak i petak u Washingtonu s tamošnjim nadbiskupom, kardinalom Theodorom McCarrikom, nuncijem u SAD-u, predstavnicima Biskupske konferencije SAD-a te s hrvatskim veleposlanikom Nevenom Juricom.

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću.

BEOGRAD - Suđenje Saši Radaku za zločin na Ovčari 1991. godine nastavlja se u četvrtak saslušanjem drugog svjedoka-suradnika. Suđenje je izdvojeno iz zajedničkog procesa protiv skupine od 16 pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara, koje je počelo 4. prosinca 2003. godine, jer se Radak tek 16. svibnja ove godine predao policiji u Budvi.

BESLAN, Sjeverna Osetija - Prva godišnjica stravične talačke krize u školi u Beslanu u kojoj je poginulo 344 civila, uključujući najmanje 172 djece, a stotine su ranjene. Odgovornost za otmicu preuzeo je čečenski ratni vođa Šamil Basajev.

BIŠKEK - Novoizabrani kirgistanski predsjednik Kurmanbek Bakijev sastavlja novu vladu.

KARTUM - Sudan će objaviti izvješće o uzroku pada helikoptera u kojem je poginuo bivši vođa pobunjenika i prvi potpredsjednik John Garang.

TRIPOLI - 35. godišnjica udara u kojem je zbačena tadašnja libijska vlada i ustoličena Libijska Arapska Džamahirija s pukovnikom Moamarom Gadafijem na čelu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙