FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 4. kolovoza

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 4. srpnja:
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 4. srpnja:

ZAGREB - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić sastat će se s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom u Banskim dvorima. Nakon razgovora u četiri oka, u 11,10 sati, pridružit će im se i državna izaslanstva. Za podne je predviđeno potpisivanje Ugovora RH i BiH o uređenju imovinsko pravnih odnosa i Ugovora između RH i BiH o dvojnom državljanstvu. Nakon toga slijede izjave za novinare (12,05 sati).

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će Adnana Terzića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. (12, 30 sati, Ured predsjednika).

BEOGRAD- U Beogradu će se četvrtak obilježiti 10. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluje, a Odbor za obilježavanje najavio je prosvjednu šetnju do hrvatskog veleposlanstva u Beogradu, gdje će dužnosnicima veleposlanstva predati popis 2669 nestalih osoba. Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Pavle služit će u podne parastos za poginule, a nakon toga na Trgu Nikole Pašića u Beogradu bit će pročitana rezolucija kojom se "najoštrije osuđuje genocid učinjen nad srpskim narodom iz Krajine i Hrvatske". U Centru za kulturnu dekontaminaciju bit će prikazana i dva dokumentarna filma, "Oluja nad Krajinom", zagrebačke produkcije "Factum", i "Povratak", snimljen godine 2002. u suradnji beogradske nevladine udruge Grupe 484 i nevladinih udruga iz Hrvatske. "Vlada u progonstvu" tzv. RSK najavila je za četvrtak izvanrednu sjednicu u povodu 10. godišnjice Oluje.

ADIS ABEBA - Izvanredni sastanak zemalja članica Afričke unije. Razgovarat će se o prijedlozima reforme Vijeća sigurnosti UN-a. Na skupu bi se trebalo usuglasiti zajedničko afričko stajalište o tom pitanju.

CRAWFORD - Američki predsjednik George W. Bush sastat će se s kolumbijskim predsjednikom Alvarom Uribeom.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Vedrana Mrša

Prijepodne: Renata Tomašević

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Maša Taušan

Tel. 385 1 4808 645

Fax.385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙