FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: prosječna neto plaća za lipanj 4.432 kune

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Prosječna mjesečna neto plaćaisplaćena po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za lipanjiznosila je 4.432 kune, što u odnosu na svibanj predstavlja smanjenjeza četiri kune, ili nominalni pad od 0,1 posto, dok je realno ostalana razini iz prethodnog mjeseca, objavio je Državni zavod zastatistiku (DZS).
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Prosječna mjesečna neto plaća isplaćena po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za lipanj iznosila je 4.432 kune, što u odnosu na svibanj predstavlja smanjenje za četiri kune, ili nominalni pad od 0,1 posto, dok je realno ostala na razini iz prethodnog mjeseca, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

U odnosu na lipanj prošle godine, prosječna neto plaća za lipanj ove godine bila je nominalno viša za 4,9 posto, a realno za 1,9 posto.

Istodobno je prosječna mjesečna neto plaća za prvih šest ovogodišnjih mjeseci, od 4.330 kuna, bila veća nego u istom razdoblju lani nominalno za 4,9 posto, a realno za 1,8 posto.

Promatrano prema djelatnostima, najviša prosječna neto plaća po zaposlenom za lipanj je isplaćena u zračnom prijevozu i iznosila je 8.696 kuna ili 0,6 posto više nego za svibanj.

U financijskom posredovanju, osim osiguranja i mirovinskih fondova isplaćena je druga po visini neto plaća za lipanj, u iznosu od 6.670 kuna, što predstavlja 3,3 postotno povećanje u odnosu na mjesec ranije.

Najniže su pak prosječne mjesečne plaće za lipanj isplaćene u štavljenju i obradi kože, od 2.169 kune (pad za 0,4 posto prema svibnju), te u proizvodnji odjeće, doradi i bojanju krzna, gdje je prosjek iznosio 2.338 kuna i bio je za 1,5 posto veći od prosjeka za prethodni mjesec.

Prosječna mjesečna bruto plaća isplaćena po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za lipanj je iznosila 6.348 kuna i bila je nominalno 0,2 posto, a realno 0,1 posto manja od prosjeka za svibanj ove godine.

U odnosu na lipanj prošle godine prosječna je bruto plaća za lipanj ove godine bila nominalno viša za 4,3 posto, a realno za 1,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙