FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 18. kolovoza

ZAGREB, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje začetvrtak, 18. kolovoza.
ZAGREB, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 18. kolovoza.

ZAGREB - Čelnici Dom i SN holdinga na konferenciji za novinare iznijet će svoja stajališta nakon Vladine odluke da povuče svoju suglasnost na sporazum o nagodbi Hrvatskog fonda za privatizaciju i ta dva holdinga o prijenosu većinskog paketa dionica Liburnia Riviera Hotela holdinzima radi namirenja državnog duga iz postupka kuponske privatizacije. Član Uprave Dom Holdinga Darko Ostoja u prvim je reakcijama istaknuo da, prema prvom mišljenju odvjetnika, sporazum koji je proveden ne može biti vraćen u prethodno stanje. Potpredsjednik Vlade Damir Polančec najavio je intenzivne pregovore s dva holdinga kako bi se omogućilo da Vlada ponovno dođe u posjed dionica LRH, (11 sati, prostorije Dom i SN Holdinga, Humboldtova 4b).

ZAGREB - Prosječna neto plaća isplaćena za svibanj ove godine u Zagrebu je iznosila 5.335 kuna i bila je za 4,4 posto ili 225 kuna viša u odnosu na prosječnu plaću za travanj, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Prosječna zagrebačka neto plaća za svibanj bila je ujedno za 899 kune viša od državnog prosjeka za taj mjesec, koji je iznosio 4.436 kune.

ZAGREB - Broj zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je u lipnju bio 2,2 posto viši nego u prethodnom mjesecu, odnosno zaposleno je bilo 262.743 osoba, objavio je Državni zavod za statistiku. Najveći broj zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija, njih 50.836, zabilježen u trgovini na veliko i malo, popravku motornih vozila i motocikala te predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo. U odnosu na svibanj njihov je broj povećan za 1,5 posto.

ZAGREB - Crikvenička hotelsko-turistička tvrtka Jadran, koja više godina ima blokiran račun zbog financijskih teškoća, prvo je ovogodišnje polugodište završila s 15,48 milijuna kuna gubitka u poslovanju, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje 6,7 posto veći gubitak, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke sa Varaždinske burze.

U prvih šest mjeseci ove godine Jadran je ostvario ukupne prihode od 15,09 milijuna kuna, koji su, kako napominju u izvješću iz te tvrtke, manji od planiranih, dok su u odnosu na prošlu godinu za 35,5 posto manji. Iako su u Jadranu ove godine imali 19,3 posto manje ukupne rashode od lanjskih, oni su, kako navode, veći od planiranih. Ukupni su rashodi u šest mjeseci ove godine iznosili 30,57 milijuna kuna,

ZAGREB - Sisački proizvođač herbicida Herbos ostvario je u prvom polugodištu ove godine dobit od 18,98 milijuna kuna što je trostruko veća dobit nego u istom lanjskom razdoblju kada je ta tvrtka poslovala sa 6,3 milijuna kuna dobiti, podatci su iz financijskog izvješća te tvrtke objavljeni na Varaždinskoj burzi.

Ukupni prihodi Herbosa u prvom polugodištu godine porasli su 18,35 posto na 106,18 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju lani bili 89,72 milijuna kuna. Ukupni su pak rashodi tvrtke povećani za 4,53 posto sa 83,41 milijuna kuna na 87,20 milijuna kuna.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙