FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AIA najavila odbijanje Collinine ostavke

RIM, 30. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Talijanska sudačka nogometnaorganizacija (AIA) po svemu sudeći odbit će ostavku jednog odnajboljih svjetskih sudaca, Pierluigia Colline, koji je zbog sukobaoko sponzorskog ugovora odlučio napustiti suđenje.
RIM, 30. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Talijanska sudačka nogometna organizacija (AIA) po svemu sudeći odbit će ostavku jednog od najboljih svjetskih sudaca, Pierluigia Colline, koji je zbog sukoba oko sponzorskog ugovora odlučio napustiti suđenje.

"Nadam se da će Collina još jednom dobro razmisliti o svemu," poručio je predsjednik AIA-a, Tullio Lanese. Sudačka organizacija se još uvijek nije službeno oglasila, no očekuje se kako će odbiti Collininu ostavku.

Collina je šest puta bio biran za najboljeg nogometnog suca na svijetu, a na udar AIA je došao nakon što je potpisao sponzorski ugovor s Opelom, koji je jedan od glavnih sponzora Milana, pa su čelnici sudačke organizacije i nogometnog Saveza smatrali kako je to očiti sukob interesa. Collina je potom degradiran i dozvoljeno mu je jedino suđenje utakmica druge lige. To je očito bila kapa koja je prelila čašu njegova strpljenja.

"Nakon 28 godina napuštam sudačku organizaciju. Kada su posumnjali u moje poštenje odlučio sam se na rastanak s AIA-om. Ljudi moraju vjerovati sucima, jer inače nogomet nema smisla," poručio je Collina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙