FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Collina napustio sudačku organizaciju

RIM, 29. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što je vodstvoTalijanske sudačke nogometne organizacije (AIA) uputilo PierluigiuCollini ultimatum - ili prekid sponzorskog ugovora s Opelom ilioproštaj od suđenja - jedan od najboljih svjetskih sudaca napustio jeAIA.
RIM, 29. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što je vodstvo Talijanske sudačke nogometne organizacije (AIA) uputilo Pierluigiu Collini ultimatum - ili prekid sponzorskog ugovora s Opelom ili oproštaj od suđenja - jedan od najboljih svjetskih sudaca napustio je AIA.

Ovim potezom njegova karijera je praktički završena, jer ga je nedavno AIA degradirala dozvolivši mu jedino suđenje drugoligaških utakmica.

Collina je šest puta bio biran za najboljeg nogometnog suca na svijetu, a na udar AIA je došao nakon što je potpisao sponzorski ugovor s Opelom, koji je jedan od glavnih sponzora Milana, pa su čelnici sudačke organizacije i nogometnog Saveza smatrali kako je to očiti sukob interesa.

"Nakon 28 godina napuštam sudačku organizaciju. Kada su posumnjali u moje poštenje odlučio sam se na rastanak s AIA-om. Ljudi moraju vjerovati sucima, jer inače nogomet nema smisla," poručio je Collina iz svog rodnog grada, Viareggioa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙