FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 12. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 12. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB/POŽEGA - Na području Pakraca i Lipika voda zadovoljava Pravilnik o zdravstvenoj ispravnosti i može se koristiti za piće, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Županije požeško-slavonske. Ponovljenim analizama uzoraka vode, koje je jučer proveo Ekološki laboratorij Zavoda u Požegi, utvrđeno je da voda u Pakracu i Lipiku zadovoljava Pravilnik o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće te se može koristiti, navodi se u priopćenju. U Pakracu i Lipiku voda se od 9. kolovoza nije mogla koristiti za piće bez prokuhavanja jer je analizom bio utvrđen povećan broj bakterija.

ŽUPANJA - Na autocesti Zagreb-Lipovac noćas su kamenjem dva puta napadnuti autobusi s navijačima beogradske "Crvene zvezde" i u napadima nije nitko ozlijeđen. Dvadesetak minuta iza ponoći autobuse s Zvezdinim navijačima, koji su se uz policijsku pratnju vraćali s utakmice iz Zaprešića, napale su nepoznate osobe kamenjem i drugim predmetima u blizini motela Rastovica, potvrdio je Tomislav Iljić, načelnik Operativno-komunikacijskog centra PU Vukovarsko-srijemske. Nakon pet minuta, neposredno prije naplatnih kućica na auto-cesti kod Županje, nepoznate su osobe ponovno kamenjem napale autobuse koji se ni tada nisu zaustavljali.

ZAGREB - Opširnu ilustriranu knjigu "Iseljena Hrvatska" Ivana Čizmića, Marina Sopte i Vlade Šakića upravo je objavio zagrebački nakladnik Golden marketing-Tehnička knjiga" u sunakladništvu s Institutom za društvena istraživanja "Ivo Pilar". Autori pišu o iseljavanju Hrvata tijekom proteklih stoljeća, njihovu društvenom, vjerskom i političkom organiziranju u novoj domovini te povezanosti s domovinom. "Hrvati su tipičan narod iseljenika koji su stoljećima bježali pred turskim osvajačima i naseljavali se u Austriji, Ugarskoj i Italiji", piše urednik knjige Franjo Maletić, dodajući kako su kasnije Hrvati odlazili u Ameriku, Australiju, Novi Zeland i Južnu Afriku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙