FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rabinov ubojica želio bi djecu umjetnom oplodnjom

TEL AVIV, 28. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Ubojica bivšeg izrelskogpremijera Jichaka Rabina čezne za potomstvom, objavili su izraelskimediji u nedjelju.
TEL AVIV, 28. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Ubojica bivšeg izrelskog premijera Jichaka Rabina čezne za potomstvom, objavili su izraelski mediji u nedjelju.

35-godišnji Jigal Amir koji je u listopadu 1995. zbog svog političkog uvjerenja ubio premijera Rabina i odonda služi doživotnu kaznu zatvora, postavio je zahtjev da mu se dozvoli da svoju suprugu, s kojom se oženio u zatvoru, umjetno oplodi. Prijašnji Amirov zahtjev, da mu se dozvoli da ženu Larissu Trimbovler prima u "sobi za ljubav" zatvora Ajalon kod Tel Aviva, zatvorska je uprava odbila. Amir je zatvorenik s najstrožim režimom sigurnosti koji nema pravo na takve privilegije, glasilo je obrazloženje uprave.

Izgledi za udovoljavanje Amirovom zahtjevu nisu jasni. Zatvorska uprava govori o vrlo delikatnoj situaciji. U prijašnjim slučajevima se zatvorenicima s najvišim stupnjem sigurnosti nije samo zabranjivalo korištenje "sobe za ljubav" nego i rađanja potomstva umjetnom oplodnjom, piše list Haaretz. Također, nije se ništa promijenilo ni u procjeni Jigala Amira kao posebno opasnog zatvorenika: ni dalje ne pokazuje znakove pokajanja i još uvijek je vatreni zagovornik ekstremističke ideologije.

Amir je trostruku majku Trimbovler oženio u kolovozu 2004. Vrhovni rabinat u srpnju ove godine potvrdio je brak kao valjan. Trimbovlerova, doseljenica iz Rusije, zbližila se s Jigalom Amirom 2003. godine kad ga je zbog ideološke solidarnosti počela posjećivati u zatvoru. Iste godine razvela se od bivšeg muža i oca svoje djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙