FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Singapuru se otvara prva "Akademija za čišćenje nužnika"

SINGAPUR-zanimljivostiU Singapuru se otvara prva "Akademija za čišćenje nužnika"SINGAPUR, 28. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Higijenski standardinužnika u Singapuru će dosegnuti neviđene vrhunce, kad ove jesenipočne s radom prva "Akademija za čišćenje nužnika", objavio jeinicijalni odbor nove obrazovne institucije.
SINGAPUR, 28. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Higijenski standardi nužnika u Singapuru će dosegnuti neviđene vrhunce, kad ove jeseni počne s radom prva "Akademija za čišćenje nužnika", objavio je inicijalni odbor nove obrazovne institucije.

Financirajući se najvećim dijelom iz državnih fondova, Akademija za nužnike počet će s radom u listopadu školujući prvu generaciju "nužničnih specijalista". Cilj zahtjevnog nastavnog programa bit će i promjena imidža što u javnosti prati čistače nužnika. Umjesto da se na to gleda kao na samo nekvalificirani posao niže vrse i slabe plaće, nakon pohađanja nove akademije na specijaliste za nužnike gledati će se kao na stručnjake s proširenim odgovornostima, višim plaćama i mogućnosti inozemnih putovanja za sve koji prate razvoj higijenskih standarda u svijetu.

Pokretač i glavni organizator akademije Jack Sim, koji je ujedno i predsjednik Svjetske organizacije za nužnike sa sjedištem u Singapuru, najavio je da će nova akademija svoju nastavu od listopada održavati u sklopu državnog Politehnikuma, a težište strukovnog dijela nastave biti će poučiti čistače kako koristiti novu opremu i tehnologiju iz Japana.

Prva generacija od 30 budućih nužničkih stučnjaka već je upisana. Kad završe Akademiju za nužnike, sadašnje plaće od 500 singapurskih dolara (300 US-dolar) udvostručit će im se.

"Nastavni program vrlo je opširan. Željeli bismo da naši stručnjaci postignu novu razinu i budu osposobljeni brinuti se za sve aspekte nužnika, u što se ubraja i zamjena žarulja, popravak brava i neispravne vodoinstalacije ili čak originalni doprinosi redizajniranju nužnika", kaže Sim upozoravajući sa na svijetu postoji više od 2,6 milijardi ljudi koji nemaju nužnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙