FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac želi razgovarati s EU o odbijanju Ankare da prizna Cipar

PARIZ, 26. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac izjavio je u petak da Francuska želi razgovarati sa svojimpartnerima iz EU o odbijanju Turske da prizna Cipar, rekao jeglasnogovornik Elizejske palače.
PARIZ, 26. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac izjavio je u petak da Francuska želi razgovarati sa svojim partnerima iz EU o odbijanju Turske da prizna Cipar, rekao je glasnogovornik Elizejske palače.

Chirac je obznanio tu odluku tijekom sastanka s predsjednikom Europske komisije Jose Manuel Barrosom koji se nalazi u posjetu Parizu.

Turska je potpisala 29. srpnja sporazum kojim se carinska unija proširuje na Republiku Cipar, a to je jedan od važnijih uvjeta koje je Europska unija odredila za otvaranje pregovora o pristupu 3. listopada.

Ali Ankara je dodala tom dokumentu izjavu kojom objašnjava da ta gesta ne predstavlja priznavanje Cipra, koji je pristupio EU 2004. godine.

Chirac je podsjetio predsjednika Komisije da ta izjava postavlja političke i pravosudne probleme i da nije u duhu zemlje kandidata za Uniju, naglasio je glasnogovornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙