FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalifornijski tužitelj povukao s izložbe sliku uvredljivu za Busha

SACRAMENTO, 25. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Kalifornijski državniodvjetnik Bill Lockyer uklonio je s izložbe sliku s porukom protivameričkog predsjednika Georgea W. Busha i sklonio je u svoj ured gdjeje pristup publici ograničen.
SACRAMENTO, 25. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Kalifornijski državni odvjetnik Bill Lockyer uklonio je s izložbe sliku s porukom protiv američkog predsjednika Georgea W. Busha i sklonio je u svoj ured gdje je pristup publici ograničen.

Slika naslovljena "Zahvaljujući g. Bushu", djelo je proturatnog aktivista Stephena Pearcya na kojoj su Sjedinjene Države prikazane ukrašene šljokicama kako 'cure' u zahodsku školju.

Slika je dio izložbe koju su osmislili i postavili pravnici a postavljena je u kafeteriji ministarstva pravosuđa.

Iako su sliku u jednoj radijskoj emisiji već u srpnju kritizirali gosti kao i konzervativni aktivisti nazivajući je uvredljivom za američkog predsjednika, državno odvjetništvo kazalo je da je uradak uklonilo ne zbog kritika već zbog zabrinutosti trenutačnim stanjem na Bliskom istoku.

Druge dvije umjetnine uklonjene s izložbe su poster s natpisom "Palestina - prekinite bliskoistočni genocid financiran američkim novcem" te platno na kojem je Bush prikazan kako jaši na tenku u obliku crkve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙