FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izabran novi predsjednik Akademije koja dodjeljuje Oscare

LOS ANGELES, 25. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Članovi američke Akademijefilmskih znanosti i umjetnosti u Hollywoodu imenovali su producentaSida Ganisa svojim novim predsjednikom, a glumca Toma Hanksa jednim odpomoćnika predsjednika, objavili su u srijedu organizatori svečanostidodjele Oscara.
LOS ANGELES, 25. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Članovi američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti u Hollywoodu imenovali su producenta Sida Ganisa svojim novim predsjednikom, a glumca Toma Hanksa jednim od pomoćnika predsjednika, objavili su u srijedu organizatori svečanosti dodjele Oscara.

Ganis je bio u upravi Akademije gotovo 19 godina, a nasljeđuje Franka Piersona koji je na čelu te organizacije proveo maksimalna četiri mandata od godinu dana.

Tom Hanks (49) nikad nije imao službenu ulogu u Akademijim, a dobitnik je dvaju Oscara za najboljeg glumca za "Philadelphiju" 1994. i "Forresta Gumpa" 1995. godine. Ukupno je nominiran pet puta između 1989. i 2001. godine.

Glumica Kathy Bates, guverner glumačkog ogranka Akademije, imenovana je tajnicom. Bates je triput nominirana za Oscara, a kipić je dobila za najbolju glumicu 1991. godine u filmu "Misery".

Nominacije za sljedeću dodjelu Oscara, predviđenu za 5. ožujka 2006. u kazalištu Kodak u Los Angelesu, bit će objavljene 31. siječnja, priopćila je Akademija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙