FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Batić tvrdi da su atentat na Đinđića organizirale tajne službe

ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Zavjeru za ubojstvo bivšegsrbijanskog premijera Zorana Đinđića organizirale su srbijanskadržavna i vojna tajna služba, a blagoslovio ju je srpski patrijarh,ustvrdio je bivši ministar pravosuđa Srbije Vladan Batić u razgovoruza njemački tjednik Spiegel.
ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Zavjeru za ubojstvo bivšeg srbijanskog premijera Zorana Đinđića organizirale su srbijanska državna i vojna tajna služba, a blagoslovio ju je srpski patrijarh, ustvrdio je bivši ministar pravosuđa Srbije Vladan Batić u razgovoru za njemački tjednik Spiegel.

Razlozi zašto se sudska istraga o ubojstvu Đinđića usredotočila samo na jednog osumnjičenog dobro su poznati, tumači Batić u odgovoru na pitanje novinara zašto su pitanja o suučesnicima izvršitelja zanemarena. "Zavjeru su organizirale državna i vojna tajna služba. Patrijarh je blagoslovio zavjeru koristeći se logikom da je Đinđić bio izdajnik a nije grijeh ubiti izdajnika", objašnjava Batić u razgovoru.

Batić također tvrdi da je državni tužitelj koji je vodio slučaj smijenjen jer nije prihvaćao "pokušaje vlade da razvodni dokaze". "Nekoliko ljudi koji su danas u vladi izravno su upleteni u ubojstvo. To je razlog zašto vlada petlja oko slučaja", rekao je Batić za Spiegel.

Vladan Batić ocjenjuje i da se u Srbiji vratilo "Miloševićevo doba", potkrepljujući to tvrdnjom da su "gotovo sva važna mjesta u državi ponovno popunili Miloševićevi bliski prijatelji".

Bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba i haški optuženik Ratko Mladić često dolazi u Srbiju a najčešće u Beograd, rekao je među ostalim Batić, koji činjenicu da ga Đinđićeva vlada nije uhitila objašnjava time što je Mladić imao potporu vojske a srbijanska policija nije mogla započeti sukob s vojskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙