FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cjepivo protiv ptičje groznice spremno za ispitivanje na ljudima

BUDIMPEŠTA, 22. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Cjepivo protiv ptičjegroznice spremno je za ispitivanje na ljudima, izjavio je mađarskojagenciji MTI glasnogovornik mađarskog državnog zavoda za higijenu.
BUDIMPEŠTA, 22. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Cjepivo protiv ptičje groznice spremno je za ispitivanje na ljudima, izjavio je mađarskoj agenciji MTI glasnogovornik mađarskog državnog zavoda za higijenu.

Rezultati ispitivanja na životinjama bili su vrlo uspješni i 450 doza cjepiva sada je spremno za ispitivanje na ljudima, rekao je glasnogovornik Bujdoso Laszlo.

Cjepivo protiv virusa H5N1 koji izaziva ptičju groznicu koja je ubila oko 60 ljudi u jugoistočnoj Aziji treba prije ispitivanja na ljudima odobriti Državni institut za farmaciju.

Ptičja groznica širi se po Rusiji a za izbijanje zaraze priprema se i Europska unija, te je, primjerice, kako bi spriječila pojavu bolesti Nizozemska donijela odluku da se sva perad mora držati u zatvorenim prostorima.

Po glasnogovornici mađarskog ministarstva zdravstva Mađarska svoje nade polaže u cjepivo i nema planova za druge mjere za sprječavanje zaraze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙