FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stabilnost Balkana bit će na prvom mjestu austrijskog predsjedateljstva EU-om

BEČ, 19. kolovoza 2005. (Hina/APA) - Austrijski ministar obraneGuenther Platter u petak je izjavio da će stabilnost u regiji Balkanabiti najvažnije obrambeno i općenito pitanje sigurnosne politiketijekom austrijskog predsjedanja Europskom unijom u prvom polugodištu2006. godine, izvijestila je austrijska novinska agencija APA.
BEČ, 19. kolovoza 2005. (Hina/APA) - Austrijski ministar obrane Guenther Platter u petak je izjavio da će stabilnost u regiji Balkana biti najvažnije obrambeno i općenito pitanje sigurnosne politike tijekom austrijskog predsjedanja Europskom unijom u prvom polugodištu 2006. godine, izvijestila je austrijska novinska agencija APA.

Govoreći nakon susreta sa svojim kolegama iz Češke i Slovenije održanom u Bregenzu, Platter je izjavio da će se protiviti nastojanjima da se smanji broj vojnika međunarodnih snaga razmještenih na Balkanu. Austrija koja trenutno ima oko 300 vojnika u Bosni i Hercegovini i 550 na Kosovu, svoj će kontingent sigurno zadržati na Balkanu, istaknuo je Platter.

Slovenski ministar obrane Karl Erjavič naglasio je važnost osiguravanja stabilnosti na Kosovu gdje je, kako je rekao, "stanje najosjetljivije, posebice s obzirom na još neodređeni budući status".

Češki ministar obrane Karel Kuhnl je upozorio na potrebu razvoja civilnog društva. Ako međunarodna zajednica ne može poboljšati svakodnevni život civila u regiji trajna stabilnost neće biti ostvarena, rekao je Kuhnl.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙