FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CEIK obilježava 130. godina rođenja istraživača Stjepana Seljana

KARLOVAC, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Centar za ekspedicionizam iistraživanje (CEIK) "Braća Seljan" iz Karlovca obilježava danas 130.godišnjicu rođenja poznatog svjetskog istraživača, KarlovčaninaStjepana Seljana, koji je s bratom Mirkom 1899. krenuo na put okosvijeta.
KARLOVAC, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Centar za ekspedicionizam i istraživanje (CEIK) "Braća Seljan" iz Karlovca obilježava danas 130. godišnjicu rođenja poznatog svjetskog istraživača, Karlovčanina Stjepana Seljana, koji je s bratom Mirkom 1899. krenuo na put oko svijeta.

Braća Stjepan (1875.) i Mirko (1871.) provela su razna istraživanja u Africi i Južnoj Americi, a objavili su i različite putopisne crtice na više svjetskih jezika. Dio zbirke materijalne kulture iz Etiopije i Južne Amerike poklonili su Etnografskom muzeju u Zagrebu.

U okviru proslave, kaže tajnik Centra Mladen Postružnik, bit će, uz ostalo, upriličena akademija, primljeni novi članovi, te prikazan film s posljednje ekspedicije Gvatemalom, članova CEIK-a osnovanog 1997.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙