FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Regulatori pokrenuli istragu oko nezakonitog trgovanja dionicama DaimlerChryslera

DUESSELDORF, 17. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Regulatori za financijskotržište izvijestili su u srijedu o pokretanju službene istrage omogućnoj 'insiderskoj' prodaji dionica DaimlerChryslera, nakon što supronašli "osnove" za sumnju u ilegalnu prodaju dionica tog proizvođačaautomobila.
DUESSELDORF, 17. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Regulatori za financijsko tržište izvijestili su u srijedu o pokretanju službene istrage o mogućnoj 'insiderskoj' prodaji dionica DaimlerChryslera, nakon što su pronašli "osnove" za sumnju u ilegalnu prodaju dionica tog proizvođača automobila.

Njemački regulator financijskog tržišta BaFin pokrenuo je rutinsku provjeru nakon što su dionice DaimlerChryslera poskupjele neposredno prije prošlomjesečne objave da je izvršni direktor Juergen Schrempp dao ostavku.

Glasnogovornica BaFina Sabine Reimer kazala je da je regulator pokrenuo službenu istragu nakon što su u rutinskoj provjeri pronađene "osnove za moguću ilegalnu trgovinu".

U istrazi još nisu identificirani pojedinačni osumnjičenici, rekla je. "Ispitujemo sve financijske institucije kako bi prikazali tko je kupio ili prodao dionice. Nakon toga ćemo pokušati pronaći vezu s osobama koje su znale za Schremppove planove", rekla je Reimer dodavši da će istraga vjerojatno trajati nekoliko tjedana.

Početna cijena dionica njemačko-američkog proizvođača vozila bila je 28. srpnja 36,5 eura, a zatim je počela snažno rasti. Do službene objave o ostavci porasla je na 39,35 eura, odnosno skoro 8 posto, a do kraja dana za više od 10 posto.

Kompanija je za novog izvršnog dužnosnika imenovala 52-godišnjeg Dietera Zetschea koji će zamijeniti Schremppa početkom iduće godine. U srijedu su dionice DaimlerChryslera izgubile jedan posto na cijeni, tako da stoje 40,89 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙