FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija obilježava Dan neovisnosti

NEW DELHI, 15. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Zaštićen protuzračnomobranom, snajperima i neprobojnim staklom, indijski premijer obilježioje u ponedjeljak Dan neovisnosti obećanjem da će nastaviti borbuprotiv siromaštva te poticati gospodarski rast u toj najmnogoljudnijoj demokraciji na svijetu.
NEW DELHI, 15. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Zaštićen protuzračnom obranom, snajperima i neprobojnim staklom, indijski premijer obilježio je u ponedjeljak Dan neovisnosti obećanjem da će nastaviti borbu protiv siromaštva te poticati gospodarski rast u toj najmnogoljudnijoj demokraciji na svijetu.

"Naša vizija nije samo gospodarski rast, nego rast koji će poboljšati život običnog čovjeka", rekao je Manmoham Singh u govoru na bedemima Crvene tvrđave iz 17. stoljeća u Starom Delhiju, gdje je 1947. prvi put zavijorila indijska zastava.

Obilježavanje Dana neovisnosti protječe uz velike mjere sigurnosti zbog upozorenja obavještajne zajednice na moguće terorističke napade.

U Srinagaru je tako uoči početka službenih svečanosti u blizini stadiona eksplodirala granata, no nitko nije ozlijeđen.

Singh je također ocijenio da su mirovni pregovori s Pakistanom postigli "stanovit uspjeh".

Snage sigurnosti pozvao je pak da se "željeznom rukom" obračunaju s pobunom u indijskom Kašmiru, naglasivši ipak da se svi sukobi mogu riješiti pregovorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙