FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisuće policajaca sprječava prosvjednu povorku u pojasu Gaze

TEL AVIV, 18. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Oko 12.000 izraelskihpolicajaca raspoređeno je u ponedjeljak oko pojasa Gaze kako bispriječili protivnike povlačenja da u prosvjednoj povorci krenu premažidovskom naselju Gush Katif, objavio je izraelski radio.
TEL AVIV, 18. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Oko 12.000 izraelskih policajaca raspoređeno je u ponedjeljak oko pojasa Gaze kako bi spriječili protivnike povlačenja da u prosvjednoj povorci krenu prema židovskom naselju Gush Katif, objavio je izraelski radio.

Organizatori očekuju desetke tisuća prosvjednika i unajmili su više od 1.200 autobusa koji bi ih trebali prevesti u grad Netivot na jugu zemlje, odakle bi trebala krenuti povorka.

Izrazivši nadu da će to biti najveći prosvjed u povijesti Izraela, organizatori kažu kako su 18. srpnja proglasili "nultim satom" njihove kampanje protiv povlačenja.

Policija je zabranila prosvjed nakon što je izraelski premijer Ariel Sharon prošloga tjedna naredio policiji i vojsci da zatvore pojas Gaze za sve Izraelce, osim za stanovnike izraelskih naselja na tom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙