FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susan Sarandon osuđuje "ozračje straha" u Bushevoj Americi

scenarista i redatelja u Sjedinjenim Državama" kojisu se mobilizirali protiv rata u Iraku i antiterorističke politikeBusheve administracije.
LOCARNO, Švicarska, 9. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Američka glumica Susan Sarandon osudila je u ponedjeljak u Locarnu "ozračje straha koje vlada kod glumaca, scenarista i redatelja u Sjedinjenim Državama" koji su se mobilizirali protiv rata u Iraku i antiterorističke politike Busheve administracije.

Tijekom javnog "Masterclassa" na 58. međunarodnom filmskom festivalu u Locarnu, Sarandon (59), poznata po svojim otvorenim stajalištima, napala je američke medije koji provode klevetničke kampanje protiv umjetnika koji se protive ratu.

"Moja fotografija i moje ime stavljeni su na naslovnice pored Bin Ladenovih, kao da sam njegova simpatizerka", rekla je. "Ono što se piše o vama ili vašoj djeci može biti strašno", rekla je.

Nekoliko strelica uputila je i američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu, premda ga nije imenovala. "To je najgori predsjednik u povijesti", ustvrdila je.

Susan Sarandon u Locarnu će dobiti nagradu za životno djelo Excellence Award.

Festival u Locarnu traje od 3. do 13. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙