FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranske bombe se koriste za napade na američke konvoje u Iraku

WASHINGTON, 6. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Više bombi upotrijebljenihnedavno na konvoje američkih i iračkih snaga u Iraku dolaze iz Irana,piše u subotu New York Times.
WASHINGTON, 6. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Više bombi upotrijebljenih nedavno na konvoje američkih i iračkih snaga u Iraku dolaze iz Irana, piše u subotu New York Times.

Pozivajući se na vojne dužnosnike i obavještajne službe, američki dnevni list navodi da će te naprave postavljene uz ceste biti česta pojava u budućnosti jer ih irački pobunjenici sami proizvode.

Proizvodnja bombi upozorava na postojanje nove i neuobičajene suradnje iranskih šijita i iračkih sunita, stoji u izvješću.

Eksplozivne naprave su se pojavile u Iraku prije dva mjeseca, a veliki dio zaplijenjenih, pronađenih prošlog tjedna na sjeveroistoku Iraka, je iz Irana, dodaje Times.

Dužnosnici Pentagona i obavještajne službe su navele da te eksplozivne naprave duž propusne iračko-iranske granice mogu unijeti terorističke proiranske skupine Hezbollaha koji se bore protiv Izraelaca, ili članovi iranske revolucionarne garde, dodaje Times.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙