FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP u Montrealu (vaterpolo): Hrvatska poražena od SiCG 5:4, u subotu za treće mjesto

MONTREAL, 29. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska vaterpolo reprezentacijanije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva u Montrealu,izgubivši u petak u polufinalnoj utakmici od reprezentacije Srbije iCrne Gore rezultatom 5:4.
MONTREAL, 29. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska vaterpolo reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva u Montrealu, izgubivši u petak u polufinalnoj utakmici od reprezentacije Srbije i Crne Gore rezultatom 5:4.

Hrvatska reprezentacija gotovo je cijelu utakmicu hvatala prednost SiCG od jednog ili dva gola, a vodila je jedino u prvoj četvrtini pri rezultatu 2:1.

Prva četvrtina završila je rezultatom 3:2 za SiCG, u drugoj četvrtini nije bilo golova, u trećoj je SiCG povela s 4:2, a u posljednjoj četvrtini hrvatska je reprezentacija postigla gol više od suparnika, no to joj nije bilo dovoljno za prolaz u finale.

Nakon druge i treće četvrtine bez hrvatskog gola, nadu u prevrat donio je Nikola Franković s dva gola u posljednjoj četvrtini, te vratar Josip Pavić obranivši četverac, ali Teo Đogaš i Miho Bošković u zadnjim sekundama utakmice nisu uspjeli zatresti mrežu i tako osigurati produžetke.

Razloge poraza hrvatska reprezentacija može tražiti u činjenici da je u 12 situacija s igračem više realizirala njih tek tri, za što je najviše zaslužan vratar SiCG Denis Šefik s desetak obrana, ali i više vratnica koje su pogodili hrvatski vaterpolisti.

Reprezentacija SiCG osam je puta imala igrača više i u tim je situacijama postigla četiri gola.

Od hrvatskih igrača najviše se istakao vratar Pavić s devet obrana.

Pogotke za hrvatsku reprezentaciju postigli su Teo Đogaš i Miho Bošković po jedan i Nikola Franković dva, a za reprezentaciju SiCG dva je pogotka postigao Danilo Ikodinović, te po jedan Nikola Janović, Aleksandar Šapić i Vladimir Vujasinović.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u subotu će igrati za treće mjesto (brončanu medalju) protiv poraženog iz drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju reprezentacije Mađarske i Grčke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙