FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro Željko Sabol

ZAGREB, 5. kolovoza 2005. (Hina) - Voditelj saborske Službe za odnose sjavnošću i glavni urednik Izvješća Hrvatskoga sabora, publicist igrafolog Željko Sabol umro je u Zagrebu u 63. godini života.
ZAGREB, 5. kolovoza 2005. (Hina) - Voditelj saborske Službe za odnose s javnošću i glavni urednik Izvješća Hrvatskoga sabora, publicist i grafolog Željko Sabol umro je u Zagrebu u 63. godini života.

U Hrvatskom saboru radio je od 1990. do smrti.

U dva je navrata bio predstojnik Ureda predsjednika Sabora te 14 godina glavni i odgovorni urednik saborskih Izvješća, svojevrsne saborske kronike. Posljednjih desetak godina paralelno je radio i na poslovima tajnika, a zatim voditelja saborske Službe za odnose s javnošću.

Zastupnici pet saborskih saziva, saborski čelnici i djelatnici, pamtit će ga kao izuzetno marljiva, kreativnog i stručnog profesionalca, susretljivog i dragog suradnika, dosljednog čovjeka i dragog prijatelja, ističu u Hrvatskom saboru.

U Leksikografskom zavodu Sabol je obavljao pravne poslove, ali i pripremio za tiskanje rukopis Krležine knjige "Zapisi s Tržića", radio je i u Zavodu za vještačenja te u Zagrebačkoj filharmoniji.

Svoje osvrte na aktualna društvena i politička zbivanja u posljednjih je desetak godina objavio u više od 300 prikaza u različitim novinama i časopisima, među inim u Vjesniku i Hrvatskom slovu.

Većinu je sabrao u pet objavljenih knjiga, dok predstavljanje posljednje, već dovršene i naslovljene "Odanost istini", nije doživio.

Teoretski i praktično bavio se sudskom grafologijom, objavio je knjigu "Identitet rukopisa", a kroz 30-ak godina obavio je na tisuće vještačenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙