FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: traga se za nestalim Čehom

RIJEKA, 5. kolovoza 2005. (Hina) - Potraga za Čehom koji je jučer u 15sati gumenom barkom na vesla isplovio iz Lukova u Velebitskom kanalu,nastavljena je danas, a u tijeku je i akcija spašavanja jedrilicekojoj je bura slomila jedra, doznaje se iz Nacionalne središnjice zausklađivanje traganja i spašavanja na moru.
RIJEKA, 5. kolovoza 2005. (Hina) - Potraga za Čehom koji je jučer u 15 sati gumenom barkom na vesla isplovio iz Lukova u Velebitskom kanalu, nastavljena je danas, a u tijeku je i akcija spašavanja jedrilice kojoj je bura slomila jedra, doznaje se iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Jutros u 9,30 sati pronađena je gumena barka uz pašku obalu južno od uvale Čista. U potrazi sudjeluje Gorska služba spašavanja koja pretražuje obalni dio Paga, djelatnici Lučke kapetanije Senj i helikopter MORH-a.

Po podatcima iz Nacionalne središnjice u tijeku je i akcija spašavanja jedrilice koja se nalazi oko 13 milja od Blitvenice. Bura je slomila jedra plovila pa ju radi slabog motora more nosi prema talijanskoj obali. Posadu jedrilice, čije je spašavanje u tijeku, čine četiri odrasle osobe i troje djece, svi njemački državljani.

Državni centar 112 objavio je danas da su jučer oko 15,30 sati pronađena i spašena iz mora dva promrzla češka turista koji su jučer u 9 sati odlučili plivati iz Kaštel Štafilića prema otoku Čiovo.

Također, djelatnici lučke ispostave Makarska i pomorske policije jučer spasili četiri turista u brodici koju je bura nosila prema Hvaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙