FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bolnica u Melbournu preuredila sobu za pretile

SYDNEY, 2. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Ojačani kreveti, proširenavrata i posebni WC samo su dio opreme novouređene sobe bolnice uMelbournu namijenjene onim bolesnicima kojima dosadašnje bolničke sobenisu bile odgovarajuće zbog njihove prevelike težine.
SYDNEY, 2. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Ojačani kreveti, proširena vrata i posebni WC samo su dio opreme novouređene sobe bolnice u Melbournu namijenjene onim bolesnicima kojima dosadašnje bolničke sobe nisu bile odgovarajuće zbog njihove prevelike težine.

"Radi se o tome da se pomogne pretilim bolesnicima, da ih se dostojanstveno liječi kao i da se zajamči njihova sigurnost i sigurnost bolničkog osoblja", rekao je glasnogovornik Kraljevske bolnice u Melbournu.

Nova soba bolnice u Melbournu, ustanove koja godišnje primi pet do šest pacijenata između 350 i 500 kilograma, može primiti dvije osobe.

"Čini se ipak da ta brojka od pet do šest osoba raste", dodao je glasnogovornik.

Postotak pretilih više se nego udvostručio u Australiji u posljednja dva desetljeća. Jedna trećina pati ih od prekomjerne težine, a vladina predviđanja kažu da će 2020., ako se trend nastavi, predebelih biti 75 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙