FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: Uginula najstarija panda na svijetu odrasla u zoološkom vrtu

PEKING , 13. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Poklonici životinjakineskog zoološkog vrta u slikovitom gradu Guilinu odlučili su odatipočast najstarijoj svjetskoj pandi, rođenoj i odrasloj u zatočeništvu,koja je uginula u utorak u 36. godini, izvijestila je agencijaXinhua.
PEKING , 13. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Poklonici životinja kineskog zoološkog vrta u slikovitom gradu Guilinu odlučili su odati počast najstarijoj svjetskoj pandi, rođenoj i odrasloj u zatočeništvu, koja je uginula u utorak u 36. godini, izvijestila je agencija Xinhua.

Posjetitelji su pokraj kaveza uginule Mei Mei ostavljali bukete cvijeća. "Prosječna životna dob pandi rođenih u zoološkim vrtovima je 25 godina, a naša Mei Mei je premašila te godine. Njezina životna dob u usporedbi s ljudskom je bila oko 100 godina", rekao je jedan od zaposlenika Zoološkog vrta u Guilinu u kojemu je panda provela 20 godina života.

Mei Mei je uginula u utorak, istoga dana kada su mediji izvijestili da su u rezervatu za pande Wolong na svijet došle pande-blizanci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙