FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Skup ispred Veleposlanstva RH u povodu obljetnice "Oluje"

BEOGRAD, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Članovi obitelji nestalih u "Oluji"godine 1995., njih oko 300, okupili su se u četvrtak ispred zgradeVeleposlanstva RH u Beogradu kako bi predstavnicima Hrvatske predalipopis s imenima 2627 Srba nestalih u Hrvatskoj od godine 1991. do1995., ali nitko iz Veleposlanstva nije izašao kako bi uzeo tajpopis.
BEOGRAD, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Članovi obitelji nestalih u "Oluji" godine 1995., njih oko 300, okupili su se u četvrtak ispred zgrade Veleposlanstva RH u Beogradu kako bi predstavnicima Hrvatske predali popis s imenima 2627 Srba nestalih u Hrvatskoj od godine 1991. do 1995., ali nitko iz Veleposlanstva nije izašao kako bi uzeo taj popis.

Omotnicu s popisom nestalih predstavnik Udruge obitelji nestalih ostavio je ispred ulaznih vrata.

"Tražimo da nam pomognu da grobovi naših nestalih i ubijenih dobiju ime i prezime", rekao je novinarima predsjednik Udruge obitelji nestalih Čedomir Marić, dodajući da je predaja popisa i polaganje cvijeća poruka hrvatskom narodu da 2627 obitelji nema grobove na kojima bi položili cvijeće i zapalili svijeće.

Cijela Knez Mihailova ulica, u kojoj je Veleposlanstvo RH bila je pod jakim policijskim snagama, a mnogobrojni pripadnici MUP-a i Žandarmerije srbijanskoga MUP-a osiguravali su skup.

U beogradskoj crkvi sv. Marka patrijarh Srpske pravoslavne crkve Pavle u podne služi parastos za žrtve "Oluje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙