FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Roberto Carlos dobio španjolsko državljanstvo

MADRID, 3. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Branič brazilske nogometnereprezentacije i Real Madrida, Roberto Carlos (32) dobio je španjolskodržavljanstvo oslobodivši tako jedno mjesto u momčadi "Kraljevskogkluba" za nekog igrača izvan Europske unije.
MADRID, 3. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Branič brazilske nogometne reprezentacije i Real Madrida, Roberto Carlos (32) dobio je španjolsko državljanstvo oslobodivši tako jedno mjesto u momčadi "Kraljevskog kluba" za nekog igrača izvan Europske unije.

"Nakon toliko godina provedenih u ovoj zemlji već se polako počinjem osjećati kao Španjolac. Naravno, da je Brazil broj jedan u mojem srcu, no Španjolska je moja druga domovina," kazao je Carlos, koji bi 17. kolovoza u Splitu trebao nastupiti za Selecao protiv reprezentacije Hrvatske.

Prema propisima Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) svaki klub u Primeri ima pravo na najviše tri igrača izvan EU u momčadi. Prošle sezone ta mjesta su najčešće zauzimali Brazilci Roberto Carlos i Ronaldo, te Argentinac Walter Samuel. Carlos je sada dobio španjolskog državljanstvo, dok je Samuel preselio u milanski Inter, pa su se otvorila mjesta za nova pojačanja Robinha i Julia Baptistu.

Roberto Carlos je u Real došao 1996. godine iz Intera. U dresu kluba sa stadiona Santiago Bernabeu odigrao je 312 utakmica, osvojio tri europska i tri španjolska naslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙