FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ryanairova dobit skočila 21 posto

DUBLIN, 2. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Ryanair, najveća europskadiskontna zrakoplovna kompanija, priopćila je u utorak da je u drugomovogodišnjem tromjesečju ostvarila skok neto profita za 21 posto teprihoda za 35 posto na godišnjoj razini, uslijed većeg broja putnika ipovećanja prosječne cijene zrakoplovnih karata.
DUBLIN, 2. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Ryanair, najveća europska diskontna zrakoplovna kompanija, priopćila je u utorak da je u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila skok neto profita za 21 posto te prihoda za 35 posto na godišnjoj razini, uslijed većeg broja putnika i povećanja prosječne cijene zrakoplovnih karata.

Njezin neto profit u tome je razdoblju dosegnuo 64,4 milijuna eura, dok su se prihodi popeli na 404,6 milijuna eura.

Unatoč boljem od očekivanja profitu, kompanija je objavila da je oprezna u procjenama poslovanja za ostatak godine, ukazujući u tom kontekstu na rekordne cijene nafte i zabrinutosti oko novih eksplozija bombi u Londonu.

Ryanair je istaknuo da je cijena kerozina goriva u prvom tromjesečju skočila za 55 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, tako da su mu troškovi goriva više nego udvostručeni na 110 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙