FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Newyorški političar traži da policija traga za teroristima prema rasnim obilježjima

WASHINGTON,1. kolovoza(Hina) - Zastupnik u parlamentu američke saveznedržave New York zatražio je u ponedjeljak da tamošnja policija obratipozornost na rasna obilježja tragajući za teroristima, obećavši da ćepredložiti zakon koji će joj omogućiti da se tijekom pretraživanjatorbi putnika u javnom prijevozu usmjeri na ljude s Bliskog istoka.
WASHINGTON,1. kolovoza(Hina) - Zastupnik u parlamentu američke savezne države New York zatražio je u ponedjeljak da tamošnja policija obrati pozornost na rasna obilježja tragajući za teroristima, obećavši da će predložiti zakon koji će joj omogućiti da se tijekom pretraživanja torbi putnika u javnom prijevozu usmjeri na ljude s Bliskog istoka.

Nakon terorističkih napada u Londonu prošlog mjeseca, policija u gradu New Yorku je započela pretraživati torbe nekih od putnika u podzemnoj željeznici, autobusima i na trajektima.

Dov Hikind, demokrat iz Brooklyna, rekao je da je "suludo" tragati za bombama u torbama "75-godišnjih baka", istaknuvši da policija dobro zna tko će počiniti teroristički napad.

"Međutim, svatko se boji upotrijebiti riječ 'rasni'", rekao je Hikind.

Hikind je rekao da je desetak dana stara taktika newyorške policije da nasumice provjerava sadržinu torbi na ulazima u podzemnu željeznicu, bez obzira na rasu ili nacionalnost, vjerojatno politički korektna, ali da neće spasiti živote putnika.

Hikind smatra da se policija umjesto toga treba usmjeriti na mlađe muškarce i žene podrijetlom s Bliskog istoka, naglasivši da su sve terorističke napade u posljednje vrijeme počinili pojedinci iz neke bliskoistočne zemlje.

Policijsko ispitivanje i pretraživanje temeljem rasnih obilježja je protuzakonito, ali Hikind najavljuje da će predložiti zakon kojim bi se ukinula ta zabrana, dodajući da se nada da će američki muslimani to podržati.

Newyorška policija je odbacila Hikindov prijedlog kao protuzakonit, neučinkovit i protivan politici policijske uprave, a aktivisti za zaštitu građanskih prava osudili su poziv na rasno profiliranje kao diskriminaciju koja ne bi poslužila nikakvoj svrsi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙