FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader najavio uključivanje Vlade u projekt obnove rodne kuće Marka Pola

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader najavioje večeras u Korčuli uključivanje Vlade u projekt obnove rodne kućeMarka Pola, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader najavio je večeras u Korčuli uključivanje Vlade u projekt obnove rodne kuće Marka Pola, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.

Sanader je posjetio grad Korčulu s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem i ministrom kulture Božom Biškupićem. U sklopu obilježavanja Dana grada Korčule i blagdana Sv. Teodora posjetili su i rodnu kuću Marka Pola.

Tom prigodom Sanader je najavio uključivanje Vlade u veliki projekt obnove rodne kuće Marka Pola, kao i uspostave novog muzeja, a najavljen je i angažman Dubrovačko-neretvanske županije.

Sanader je predložio i podizanje spomenika Marku Polu u gradu Korčuli. Hrvatska turistička zajednica trebala bi pripremiti prijedlog brenda Hrvatske kao domovine Marka Pola i Korčule kao njegovog rodnog grada.

Na sastanku sa županom Dubravačko-neretvanske županije Ivom Miletićem i gradonačelnikom Grada Korčule Mirkom Duhovićem predsjednik Vlade je razgovarao o razvoju i problenmima grada Korčule.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙