FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader najavio gospodarski rast od 4 posto

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekao je u petakna sjednici Vlade da bi gospodarski rast ove godine sigurno trebaobiti četiri posto, a inflacija ispod tri posto.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekao je u petak na sjednici Vlade da bi gospodarski rast ove godine sigurno trebao biti četiri posto, a inflacija ispod tri posto.

Vlada je upoznata i s pripremama za protupožarnu sezonu, a ministar obrane Berislav Rončević je zanijekao tvrdnje medija da ratno zrakoplovstvo ima neispravnu tehniku.

Premijer procjenu gospodarskog rasta temelji na očekivanjima da će, nakon teškog prvog tromjesečja, rast bruto domaćeg proizvoda u drugom kvartalu ove godini biti "veći nego svih ovih godina".

Sanader kaže kako se usporava i rast vanjskog duga, pa očekuje da se njegov udio u BDP-u s 82,2 posto krajem prošle godine do kraja ove godine smanji na 81 posto BDP-a.

Istaknuo je također i da švicarska formula indeksacije mirovina, prema sadašnjim podatcima, neće narušiti vrijednost mirovina.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin izvijestio je Vladu o pripremama protupožarne sezone. On se pohvalio da se u prvoj polovici ove godine broj požara smanjio za gotovo 14 posto u odnosu na petogodišnji prosjek, a materijalna šteta za čak 38 posto.

Da je ta sezona dobro pripremljena Vladu je uvjeravao i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Đuro Poldrugač, a pridružio mu se i ministar obrane Berislav Rončević koji je odbacio tvrdnje nekih medija da Hrvatsko ratno zrakoplovstvo nije spremno za protupožarnu sezonu, te da servisi zrakoplova potvrđuju da je tehnika neispravna.

Sva deklarirana sredstva su na raspolaganju, među njima četiri kanadera, četiri helikoptera, air-tractor, i druga tehnika, rekao je Rončević na sjednici Vlade.

Poručio je kako će kanaderi i u sezoni odlaziti na redovite servise, što ne znači da je tehnika neispravna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙