FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Laserski mač iz "Ratova zvijezda" na dražbi

BEVERLY HILLS, 29. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Aukcijska kuća u BeverlyHillsu nadomak Los Angelesa ponudit će u petak na dražbi skupinuznamenitih predmeta iz Hollywooda, među kojima laserski mač iz "Ratovazvijezda" i kožnu jaknu Indiane Jonesa, priopćeno je u četvrtak.
BEVERLY HILLS, 29. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Aukcijska kuća u Beverly Hillsu nadomak Los Angelesa ponudit će u petak na dražbi skupinu znamenitih predmeta iz Hollywooda, među kojima laserski mač iz "Ratova zvijezda" i kožnu jaknu Indiane Jonesa, priopćeno je u četvrtak.

Na dražbi će se ponuditi dio predmeta iz zbirke Garyja Kurtza, koji je 1977. godine bio producent prvog od šest nastavaka znanstveno-fantastičnog serijala Georgea Lucasa o zvjezdanim ratovima.

Laserski mač, koji je koristio glumac Mark Hamill u ulozi Lukea Skywalkera u tom filmu - i iz čije drške ne izlaze laserske zrake jer su one rezultat specijalnih efekata izvedenih u studiju - procijenjen je između 60.000 i 80.000 dolara, dok je onaj Dartha Vadera u filmu "Imperij uzvraća udarac", drugom filmu iz serije koji je snimljen 1980., procijenjen na između 40.000 i 60.000 dolara.

Uz nekih 85 predmeta iz "Ratova zvijezda", aukcijska kuća nudi predmete koji bi trebali naići na veliko zanimanje među kolekcionarima filmofilima, kao što su kožna jakna koju je nosio Harrison Ford u serijalu o Indiani Jonesu, čija se vrijednost procjenjuje na 40.000 do 50.000 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙