FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: ubojstvo nakon svađe oko parkiranja

PULA,28. srpnja 2005.(Hina) - U teškom ubojstvu koje se rano jutrosdogodilo u Puli nakon svađe oko parkiranja, ubijen je 52-godišnjiArminio Hervatin iz Pule dok je njegov 27-godišnji sin Dean teškoranjen i za njegov se život bore liječnici u pulskoj Općoj bolnici,izvjestio je danas novinare načelnik kriminalističke policijePolicijske uprave istarske Dragutin Cestar.
PULA,28. srpnja 2005.(Hina) - U teškom ubojstvu koje se rano jutros dogodilo u Puli nakon svađe oko parkiranja, ubijen je 52-godišnji Arminio Hervatin iz Pule dok je njegov 27-godišnji sin Dean teško ranjen i za njegov se život bore liječnici u pulskoj Općoj bolnici, izvjestio je danas novinare načelnik kriminalističke policije Policijske uprave istarske Dragutin Cestar.

Počinitelj ubojstva je 41-godišnji Ranko Ćosić iz Pule kojeg su djelatnici policije nakon ubojstva zatekli na mjestu nesreće u stanu kuće u ulici 43. istarske divizije 31 u pulskoj četvrtu Šijana i uhitili ga. On će tijekom dana biti sproveden u istražni centar Županijskog suda u Puli.

Po riječima načelnika Cestara, nemio događaj zbio se jutros u 1.20 sati kada je Ćosić, vrativši se iz grada sa suprugom i dvoje djece, pokušao parkirati svoje vozilo u inače malom dvorištu ispred kuće u kojoj žive. Međutim, u tome nije uspio budući je tamo bio parkiran "renault 4" u vlasništvu Edija Džonova (25) prijatelja Deana Hervatina. Đžonov je sa svojom djevojkom bio kod Hervatinovih.

Unatoč upozorenju Ćosića da preparkira svoje vozilo, Džonov to nije učinio. U nastupu bijesa, Ćosić je rukama i nogama počeo lupati po vozilu razbivši mu pritom vjetrobransko staklo.

Kako je izvjestio načelnik Cestar, Hervatinovi sa svojim gostima su potom izašli u dvorište gdje je došlo do prepirke i naguravanja, nakon čega je Ćosić otišao u svoj stan i uzeo pištolj, koji je ilegalno posjedovao. Unatoč pokušaju supruge da ga spriječi, razbio je vrata svog stana, sišao do Hervatinovih, demolirao vrata njihovog stana, upao unutra i opalio dva hica, od kojih je jedan ubio Arminija Hervatina i teško ranio njegova sina Deana.

Očevid ovog ubojstva uz djelatnike policije obavio je istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić.

Odgovarajući na pitanja novinara, načelnik Cestar je istaknuo kako su ubijeni Arminio Hervatin i njegv sin Dean poznati od ranije policiji zbog kaznenih djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙