FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović u radnom posjetu Washingtonu

WASHINTON, , 27. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska ministrica vanjskihposlova i europskih integarcija Kolinda Grabar-Kitarović boravi uradnom posjetu SAD, gdje će u srijedu i četvrtak u dva washingtonskainstituta govoriti o Hrvatskoj i njezinim odnosima sa SjedinjenimAmeričkim Državama, Europskoj uniji i NATO-u.
WASHINTON, , 27. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integarcija Kolinda Grabar-Kitarović boravi u radnom posjetu SAD, gdje će u srijedu i četvrtak u dva washingtonska instituta govoriti o Hrvatskoj i njezinim odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama, Europskoj uniji i NATO-u.

Ministrica Grabar-Kitarović je u Washingtonu na poziv direktora Nove atlantske inicijative Radeka Sikorskog iz American Enterprise Instituta i direktora za Projekt istočne Europe Centra za strateške i međunarodne studije, Janusza Bugajskog .

Kako se očekuje ministrica Grabar-Kitarović će u Washingtonu imati i bilateralne susrete s američkim dužnosnicima.

Posjet ministrica Grabar-Kitarović Washingtonu dolazi u vrijeme kada Hrvatska nastoji pojačati odnose sa SAD-om, kao i svoj međunarodni položaj općenito.

Hrvatski premijer Ivo Sanader je tijekom prošlotjednog posjeta SAD-u izrazio očekivanja Hrvatske da dobije američku potporu za uključenje u NATO i Europsku uniju.

Ministrica Grabar-Kitarović u srijedu sudjeluje na radnom ručku u organizaciji Nove atlantske inicijative, pokrenute u Pragu 1996. radi jačanja transatlantskih institucija i uključivanja novih europskih demokracija u NATO.

Ministrica će u četvrtak u uglednom Centru za strateške i međunarodne studije u Washingtonu održati predavanje o trenutačnim prilikama u Hrvatskoj, te njezinim odnosima sa SAD-om i približavanju EU-u i NATO-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙