FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezaposlenost u Poljskoj smanjena na 18 posto

VARŠAVA, 25. srpnja 2005. (Hina/AP) - Stopa nezaposlenosti u Poljskojsmanjena je u lipnju na 18 posto s 18,3 posto zabilježenih u mjesecuranije, izvijestio je u ponedjeljak državni ured za statistiku.
VARŠAVA, 25. srpnja 2005. (Hina/AP) - Stopa nezaposlenosti u Poljskoj smanjena je u lipnju na 18 posto s 18,3 posto zabilježenih u mjesecu ranije, izvijestio je u ponedjeljak državni ured za statistiku.

Ipak, stopa nezaposlenosti u toj zemlji ostaje najvišom među članicama Europske unije. Bez posla je nekih 2,82 milijuna Poljaka, od ukupno 38 milijuna stanovnika, što je najviše među 10 novih članica EU-a.

Stopa nezaposlenosti u toj zemlji ipak se blago spušta, nakon što je u veljači 2003. dosegnula najvišu razinu nakon sloma komunizma od 20,7 posto. Očekuje se da će do kraja godine biti ispod 17 posto.

Zbog neuspješnih nastojanja da se brže smanji nezaposlenost vladajući su ljevičari suočeni s padom popularnosti ispod 10 posto, i to usprkos rastu gospodarstva po dvostruko bržoj stopi nego u eurozoni pa su povećani izgledi za smjenu na vlasti na izborima zakazanim za 25. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙