FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Atletika: Valentina Srša srebrna u kladivu

ZAGREB/KAUNAS, 23. srpnja 2005. (Hina) - Kladivašica Valentina Sršaosvojila je srebrno odličje na Europskom juniorskom atletskomprvenstvu u litvanskom Kaunasu.
ZAGREB/KAUNAS, 23. srpnja 2005. (Hina) - Kladivašica Valentina Srša osvojila je srebrno odličje na Europskom juniorskom atletskom prvenstvu u litvanskom Kaunasu.

Srša je spravu bacila na daljinu od 63.12 metara, što joj je najbolji ovosezonski rezultat i samo sedam centimetara kraći od osobnoga rekorda postignuta prije dvije godine u Tampereu. Srebro je 19-godišnja članica Dinamo-Zrinjevca uzela u zadnjem hicu, a dotad je držala treće mjesto sa 62.08.Europska prvakinja je Mađarica Noemi Nemeth sa hicem od 63.70 metara, dok je broncu uzela Talijanka Laura Gibilisco (62.58).

Ovo je treća hrvatska medalja u Kaunasu nakon jučerašnjih zlata Danijele Grgić i Željka Vinceka na 400 metara.

Vrlo dobar je nastup imala Nikolina Horvat na 400 prepone, u finalu je bila šesta, ali sa nacionalnim juniorskim rekordom od 59.15 sekundi. Zagrepčanka je za 24 stotinke oborila svoj i nacionalni rekord postignut prije dva tjedna u Rijeci.

U finalu diska je deseti rezultat postigao Jan Bičanić sa daljinom od 50.91 metara. Bičanić je ove sezone u Zagrebu bacio 52.79 metara.

U subotu su još u rano poslijepodne u kvalifikacijama koplja i kladiva nastupili Ivana Vuković i Matej Muža, no nisu se uspjeli probiti u finale. Vuković je s hicem od 46.89 metara bila ukupno 14., a Muža je u kladivu sa 61.71 metara bio 27.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙