FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atletika: Danijela Grgić europska prvakinja na 400 metara

ZAGREB/KAUNAS, 22. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska atletičarka DanijelaGrgić osvojila je naslov europske prvakinje na 400 metara na Europskomjuniorskom prvenstvu u litvanskom Kaunasu.
ZAGREB/KAUNAS, 22. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska atletičarka Danijela Grgić osvojila je naslov europske prvakinje na 400 metara na Europskom juniorskom prvenstvu u litvanskom Kaunasu.

Nakon srebra na Svjetskom juniorskom prvenstvu Marakeshu, 17-godišnja Grgić je u Kaunasu stigla do europskoga zlata i to na dominantan način. Stazu je otrčala u vremenu od 52.42 sekundi, što je sporije od njezina rekorda iz Marrakesha (51.30), ali je bilo sasvim dovoljno za zlato jer je drugoplasirana Ruskinja Ksenija Zarodina zaostala gotovo sekundu (53.39).

"Konačno sam došla do zlata, u Marrakeshu sam na SP-u bila srebrna i nadala sam se da ću postati europska prvakinja. Ova medalja mi puno znači i blizu sam svojem cilju, a to je nastup na Olimpijskim igrama", kazala je nakon utrke članica zagrebačke Mladosti.

Arna Erega je zapela u finalu na 100 prepone, trčala je 14.06 sekundi, što je bio tek 13. rezultat i ona se oprostila od finala. Erega je išla 17 stotinki slabije od njenog najboljeg ovosezonskog vremena, kojeg je istrčala početkom svibnja u Rijeci, a zanimljivo je da bi s tim rezultatom kao osma ušla u finale u nedjelju, kada slavi 17. rođendan,

Večeras još hrvatski predstavnici nastupaju u dva finala, Željko Vincek će pokušati doći do medalje u utrci na 400m, a u finalu diska za juniorke sudjeluju Katarina Bušljeta i Josipa Jeličić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙