FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polanski dobio parnicu protiv Vanity Faira

LONDON, 22. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Roman Polanski dobio je upetak parnicu koju je zbog klevete vodio s izdavačem lista VanityFair, svjedočeći putem izravne video veze iz Pariza da bi izbjegaomoguće izručenje u Sjedinjene Države u kojima je tražen zbog navodnogseksa s 13-godišnjakinjom.
LONDON, 22. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Roman Polanski dobio je u petak parnicu koju je zbog klevete vodio s izdavačem lista Vanity Fair, svjedočeći putem izravne video veze iz Pariza da bi izbjegao moguće izručenje u Sjedinjene Države u kojima je tražen zbog navodnog seksa s 13-godišnjakinjom.

Polanskom će biti isplaćena odšteta u iznosu od 50.000 funti. Redatelj je sudu u Londonu tužio izdavača časopisa zbog članka objavljenog u srpnju 2002. prema kojemu je navodno pokušao zavesti jednu ženu u njujorškom restoranu neposredno prije odlaska na pogreb svoje ubijene supruge Sharon Tate u kolovozu 1969., koju je zaklao vođa ozloglašene sekte Charles Manson.

Vanity Fair je naveo da članak nije u potpunosti točan, no i dalje ostaje pri tvrdnji da je glavni sadržaj članka točan, tj. da se spomenuti događaj zbio nekoliko tjedana nakon Tateinog ubojstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙